Woensdag 17 januari 2018

Rappers Achter De Tralies bij RTL 5

Vanaf dinsdag 4 april gaat RTL 5 op pad met een viertal bekende rappers in Rappers Achter De Tralies. Ronnie Flex, Willie Wartaal, Mr. Polska en Bokoesam onderzoeken op drie continenten hoe het is gesteld met mensenrechten en het recht op vrije meningsuiting.

De vier rappers gaan op pad voor Amnesty International om de belabberde staat van de vrije meningsuiting aan de kaak te stellen. Mensen overal ter wereld worden opgepakt, onterecht veroordeeld en zelfs gemarteld om hun mening. De rappers roepen Nederlanders op een petitie te tekenen om deze mensen vrij te krijgen. Hun persoonlijke doel: 100.000 handtekeningen middels SMS te verzamelen om gevangenen, die onterecht vastzitten, vrij te krijgen.

Zij reizen daarvoor naar Rusland, Mexico en Zimbabwe om met eigen ogen te zien hoe de regeringen hiermee omgaan. De rappers verwonderen zich tijdens de reis over andere culturen en ontmoeten lokale rappers. Op hun beurt reageren de inwoners uit die landen ook op dit bijzondere viertal. Ze verschijnen onder meer op het Rode Plein in Moskou en worden in Zimbabwe aangevallen door een buffel. Willie Wartaal en Mr Polska reizen in Rusland naar de verste uithoeken van Siberiƫ om een gevangenis te bezoeken en krijgen daar de schrik van hun leven. In Zimbabwe ondervinden de rappers aan den lijve de ijzeren hand van dictator Mugabe.

De rappers beseffen hoe bijzonder het is dat je in Nederland voor je mening kunt uitkomen. Met een rap die de vier maken tijdens het programma onderstrepen ze hun vrijheid van meningsuiting.

Rappers Achter De Tralies: RTL 5 vanaf 4 april om 21.30 uur.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen