Dinsdag 16 januari 2018

Pim van Collem executive producer NL Film

NL Film producent Alain de Levita gaat een samenwerking aan met Pim van Collem. Van Collem is als executive producer verbonden aan het hoofdstedelijke productiehuis. Van Collem focust zich op de ontwikkeling en realisering van Internationale filmfinancieringen, co-producties en sponsoring. Ook op het gebied van nieuwe 3D film en televisieproducties.

Alain de Levita: “Pim heeft ongelofelijk veel ervaring op het gebied van internationale film en tv distributie. Daarnaast beschikt hij over een belangrijk wereldwijd netwerk en brede expertise die NL film in staat moet stellen haar vleugels uit te slaan buiten Nederland. Ook is hij één van de weinige Nederlandse producenten die inmiddels veel kennis heeft ontwikkelt m.b.t. het productie en distributieproces van 3D films. Wij zijn bijzonder verheugd om Pim in ons team te kunnen verwelkomen.

Pim van Collem: “NL Film is uitgegroeid tot een productiebedrijf met een prachtig aanbod van kwalitatief film en tv drama. Het bedrijf is klaar om voor haar projecten ook buitenlandse partners aan te trekken. Daar ligt voor mij een geweldige uitdaging. Met het brede aanbod van talent en creativiteit dat NL Film in huis heeft, zijn we in staat zijn om onze grenzen te gaan verleggen.”

Van Collem begon zijn loopbaan als hoofd filmacquisitie bij Veronica en AVRO en werd later managing director van Nederlandse distributiebedrijven als Endemol International Distribution, Polygram Television Benelux en Movies TV.

Half september werd bekend dat Kaja Wolffers de overstap van MTV naar NL Film maakt. Bij NL Film is Wolffers als creative director aan de slag gegaan.

Bron: NL Film

Bericht delen