Woensdag 17 januari 2018

Overeenstemming KPN en FOX Sports

KPN en FOX Sports hebben zaterdag alsnog een akkoord bereikt over de voorwaarden voor doorgifte van de FOX Sports-zenders met onder meer live-wedstrijden van de eredivisie.

Uitgangspunt in het bereikte akkoord over het distributie- en prijsmodel van FOX Sports is dat klanten van KPN die graag live-eredivisie wedstrijden van FOX Sports willen kijken dit kunnen blijven doen tegen betere voorwaarden.

Daarnaast handhaaft KPN het huidige model van distributie van FOX Sports en heeft het meer flexibiliteit gekregen om voetbal voor een bredere groep liefhebbers tegen een lagere prijs toegankelijk te maken, zonder opname in het basispakket.

KPN is verheugd dat het tot een akkoord is gekomen met FOX Sports en dat het klanten nu duidelijkheid kan geven, na een periode van onzekerheid. Even leek het er op dat FOX Sports zaterdag op zwart zou gaan bij KPN.

Het telecombedrijf wilde aanvankelijk geen contract onder de nieuwe voorwaarden afsluiten omdat kijkers dan fors meer zouden moeten betalen voor een zender die maar door een beperkt deel van de abonnees bekeken wordt.

De partijen hebben contractueel afgesproken verder niets over de onderhandelingen naar buiten te brengen.

Bron: KPN/Broadcast Magazine

Bericht delen