Oranje krijgt tijdens WK Jeroen Elshoff als vaste tv-commentator
vrijdag 28 oktober 2022

Oranje krijgt tijdens WK Jeroen Elshoff als vaste tv-commentator

Jeroen Elshoff is tijdens het WK in Qatar bij alle groepswedstrijden van het Nederlands elftal de tv-commentator. De kans is aanwezig dat hij ook alle duels van Oranje in de knock-outfase verslaat.

Bij eerdere eindtoernooien verdeelde de NOS de wedstrijden van Oranje nog onder meerdere commentatoren. Jeroen Grueter, die ook geregeld het commentaar doet bij wedstrijden van Oranje, kan door privéomstandigheden niet afreizen naar Qatar. Commentator Frank Snoeks viel af omdat hij dit jaar met pensioen ging.

Arno Vermeulen voorziet op 20 november de openingswedstrijd in Doha tussen gastland Qatar en Ecuador van commentaar. Een dag later speelt Oranje – met Elshoff als commentator – tegen Senegal, waarna de ploeg van bondscoach Louis van Gaal nog groepswedstrijden tegen Ecuador (25 november) en Qatar (29 november) afwerkt.

Het is nog niet bekend wie commentator zal zijn bij de WK-finale. De NOS bepaalt dat steevast pas in de laatste dagen van een toernooi. Vier jaar geleden in Rusland kreeg Jeroen Elshoff de eindstrijd tussen Frankrijk en Kroatië toegewezen, nadat Frank Snoeks de finales van 2006, 2010 en 2014 van commentaar voorzag.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen