Dinsdag 16 januari 2018

Ophef over blote Beatrix in DWDD

Er ontstond maandagavond commotie na het uitzenden van LuckyTV, onderdeel van De Wereld Draait Door. In de video is een ‘naakte’ koningin Beatrix te zien, wat voor sommige kijkers veel te ver ging.

Eindredacteur Dieuwke Wynia van DWDD reageert als volgt: “Sander van de Pavert is een soort columnist van DWDD en krijgt daarom veel vrijheid. Hij levert op satirische wijze commentaar op de actualiteit, in dit geval de opmerkelijk discussie die is ontstaan naar aanleiding van het aanpassen van de kleding van koningin Beatrix en prinses Máxima bij het staatsbezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten.”

“Zij droegen bij een bezoek aan een moskee in Abu Dhabi een gewaad en een hoofddoek ‘uit respect voor de gewoontes’ in de Verenigde Arabische Emiraten, aldus de RVD. Daar heeft Sander van de Pavert een grap over gemaakt. Hij is daarbij hard door de bocht gegaan, de één zal zeggen dat hij eruit is gevlogen, de ander dat de bocht vrij scherp was, en er zal ongetwijfeld ook door veel mensen om gelachen zijn. Wij realiseren ons dat satire op het koningshuis immer gevoelig ligt maar vonden het niet nodig om Sander te vragen een andere Lucky te maken.”

Het filmpje is inmiddels verwijderd van YouTube, maar nog wel hier te vinden.

Bron: Broadcast Magazine/VARA

 

Bericht delen