Dinsdag 16 januari 2018

NTR lanceert Caribisch Netwerk

De NTR heeft een persvoorziening voor Caribisch nieuws gelanceerd. Caribisch Netwerk brengt nieuws, actualiteiten, radioreportages en achtergronden over Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten en de Caribische gemeenschap in Nederland.

De website  www.caribischnetwerk.com functioneert voor de lokale media als een persbureau en informeert daarnaast andere geïnteresseerden.

Caribisch Netwerk is een onafhankelijke redactie die een publieke nieuwsvoorziening verzorgt in en over de Cariben. Een netwerk van lokale correspondenten op alle eilanden volgt het nieuws en de ontwikkelingen op de zes eilanden van het Nederlandse Koninkrijk. Caribisch Netwerk belicht daarnaast de Antilliaanse en Arubaanse gemeenschap in Nederland en doet verslag van de politieke besluitvorming in Den Haag die gevolgen heeft voor de zes eilanden en/of voor de Caribische gemeenschap in Nederland.

Caribisch Netwerk levert in Nederland (media)bijdragen aan programma’s van de Nederlandse publieke omroep in het algemeen en de NTR in het bijzonder. Het nieuws van Caribisch Netwerk is een bron van informatie voor Nederlandse media die dagelijks geïnformeerd willen worden over nieuws en ontwikkelingen in de Cariben.

De producties van Caribisch Netwerk worden in het Caribisch gebied gebruikt en verspreid door lokale mediapartners (radiostations en kranten) op de zes eilanden. Onder afgesproken voorwaarden mogen de partners de producties voor hun eigen medium gebruiken.

Caribisch Netwerk is een productie van de NTR, in samenwerking met onafhankelijke journalisten op de zes Caribische eilanden (verenigd onder de naam Journalistes Expérimentés). In opdracht van de NPO heeft de NTR als onafhankelijke taakomroep deze nieuwsvoorziening opgezet, nadat de Wereldomroep eind 2012 door bezuinigingen gedwongen werd te stoppen met journalistiek werk voor het Caribisch gebied.

Bron: NTR

Bericht delen