Dinsdag 16 januari 2018

NL Test over cultuurtradities

foto: Rogier Veldman/NCRV

In het NCRV-programma NL Test krijgen drie kandidaten elke week uit verschillende culturen vragen over tradities, opmerkelijke gewoonten en gebruiken van hún cultuur en de Nederlandse cultuur. Van de drie deelnemers is er elke keer één een Nederlander. Die gaat het opnemen tegen onder anderen Surinamers, Fransen, Japanners, Chinezen, Mexicanen, Turken, Engelsen, Polen en Ghanezen. De nationaliteit die de meeste kennis in huis heeft, wint de NL Bokaal en een typisch Hollands prijzenpakket. Jetske van den Elsen presenteert het programma.

In ons land wonen meer dan 196 verschillende nationaliteiten. Maar hoe goed kennen we elkaar eigenlijk? Van nieuwe Nederlanders wordt verwacht dat zij alles weten van de Nederlandse cultuur. Maar hoe is het eigenlijk gesteld met de kennis van de gemiddelde Nederlander over landgenoten met een andere culturele achtergrond? In deze kennisquiz komen vragen aan bod die je misschien niet durft te stellen aan je buurman, maar waarop je wel graag het antwoord wilt weten. Want waarom geef je een Chinees nooit een klok cadeau? Waarom zitten Griekse mannen met een kralenketting in de kroeg? En waar moet je op letten als je in Japan met eetstokjes eet?

Na de uitzending, die op 8 januari, kunnen mensen hun kennis van de verschillende culturen testen op nltest.ncrv.nl. Eerder werd de NL Test uitgezonden als jaarlijkse, eenmalige uitzending.

Bron: NCRV/Broadcast Magazine

Bericht delen