dinsdag 16 januari 2018

Nieuwe vormgeving voor RTL Z

Op maandag 7 september start RTL Z als plek voor nieuws, informatie en inspiratie voor ondernemende mensen. Met een eigen televisiezender, website, app en events richt RTL Z zich voortaan op de pijlers nieuws, business, finance, tech en life.

RTL Z krijgt een nieuwe vormgeving, die herkenbaar de link legt met het huidige RTL Z Nieuws. Ontwerpbureau Smörgåsbord tekende voor de vormgeving, zowel voor de algemene huisstijl als de zendervormgeving. RTL meldt hierover: ‘Ook hier staan vooruitkijken en vooruitgang centraal. Dit betekent dat alles zich rondom een vast punt aan de horizon centreert, het zogenaamde ‘one point perspective’ naar de signatuur van filmregisseur Stanley Kubrick.’

De audiovormgeving is ontwikkeld door Martijn Schimmer, die ook de huidige audiovormgeving voor RTL Nieuws maakte. Jan Douwe Kroeske is aangetrokken als station voice. Zenderdirecteur Marco Louwerens over de keuze voor Kroeske: “Kroeske heeft een markant stemgeluid, dat rust en vertrouwen uitstraalt. Een belangrijk gegeven voor een station als het onze, dat iedereen van betrouwbare informatie wil voorzien, op wat voor gebied dan ook.”

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen