Woensdag 17 januari 2018

Nieuwe tv-serie El Rey over corruptie

AVROTROS, NPO en regisseur Pieter Kuijpers verbinden zich aan de nieuwe tv-serie El Rey over corruptie. De driedelige tv-serie is gebaseerd op het boek El Rey, Van Jager Tot Prooi van Hans Goossen en Theo Sniekers, journalisten van De Limburger.

El Rey toont op subtiele wijze hoe machtsmisbruik een samenleving kan ontwrichten. De grootste regionale krant van Nederland heeft samen met producent Elbe Stevens het initiatief genomen om het boek over de vanwege corruptie veroordeelde politicus Jos van Rey te laten verfilmen.

In een eerder stadium werd Raoul Heertje, tekstschrijver, stand-upcomedian en bekend van het populaire van tv-programma Dit was het nieuws, door Stevens aangezocht om drie treatments te schrijven voor een miniserie. Kuijpers, die na zijn succesvolle film Riphagen stopte als regisseur, heeft zich aan het project gecommitteerd waardoor het een co-productie wordt tussen Pupkin en Elbe Stevens Films.

AVROTROS en NPO hebben Heertje gevraagd het script voor drie afleveringen te vervolmaken. Voor de zomer worden de regisseur en de cast van de serie bekendgemaakt.

Bron: De Limburger/BM

Bericht delen