Nieuwe Teledoc Campus-titels vanaf 11 januari wekelijks op NPO 2
woensdag 5 januari 2022

Nieuwe Teledoc Campus-titels vanaf 11 januari wekelijks op NPO 2

Met vijf titels in 2doc kort op NPO 2 start dinsdag 11 januari de zevende reeks Teledoc Campus. Dit succesvolle project van CoBO, het Nederlands Filmfonds en het NPO-fonds biedt jonge regisseurs en producenten de kans om ervaring op te doen met korte, filmische documentaires.

De eerste zes series kregen veel aandacht van pers en publiek en positieve kritieken. Hieronder een overzicht van de titels die binnenkort te zien zijn op NPO 2 rond 23.00 uur.

Dinsdag 11 januari: Baas in eigen zak
Krijsende kinderen, slapeloze nachten en nooit meer spontaan een avondje stappen met je vrienden; voor veel jonge mannen is de komst van een onverwachte baby de ultieme nachtmerrie. Maar als het op seks aankomt, vertrouwen ze vaak volledig op de anticonceptie van hun bedpartner, wat hen in een gevaarlijke afhankelijkheidspositie plaatst. Wordt het niet tijd dat mannen Baas in Eigen Zak worden? In deze korte documentaire duiken we in drie verhaallijnen waarin jonge mannen de confrontatie aangaan met hun vruchtbaarheid.

Regie: Lynn Deen, producent: Sterre de Jong Producties, omroep: VPRO

Dinsdag 18 januari: Drijfvermogen
Succesvol acteur Tarikh Janssen laat, moe van aanhoudende typecasting, de filmwereld achter zich en keert terug naar het topzwemmen: “Zwemmen kent geen kleur, zwemmen is puur.” Regisseur Ivan Barbosa volgt en bevraagt in deze wervelende film Tarikhs opmerkelijke carrièreswitch en verkent zo taboe-onderwerpen als witte onschuld, zwarte identiteitsdenken en de Black Lives Matter-beweging om de absurditeit en ernst van het hedendaagse racismedebat bloot te leggen. Let op: bevat satire.

Regie: Ivan Barbosa, producent: Interakt, omroep: NTR

Dinsdag 1 februari: De Kinderen van Møkum, en ik
Kinderen van Møkum is een vriendengroep die besluit een plek voor zichzelf op te eisen in hun geboortestad. Achtervolgd door politie en pers trekken ze van kraakpand naar kraakpand met de boodschap: maak de stad niet te duur voor de nieuwe generatie Amsterdammers. Dikla Zeidler herkent zich in de idealistische jongeren en besluit ze te volgen. Halverwege haar film valt het collectief echter uit elkaar. Gedesillusioneerd besluit ze de krakers met haar gevoelens van teleurstelling te confronteren.

Regie: Dikla Zeidler, producent: Submarine Docs, omroep: BNNVARA

Dinsdag 8 februari: Door de bomen
De zeventienjarige Tim is zo slim dat hij een bore-out opliep en twee jaar lang thuis kwam te zitten van school. Al bushcraftend in de natuur kwam hij langzaam weer in balans. Nu hij beter in zijn vel zit, waagt hij voor het eerst weer een poging om naar school te gaan: hij start met een opleidingsjaar aan de Mandeville Academy, een internaat voor hoogbegaafde jongeren. Met zijn schooltrauma nog vers in het achterhoofd volgt hij de atypische colleges en denkt hij na over zijn toekomst.

Regie: Marlies Smeenge, producent: BIND Film, omroep: NTR

Dinsdag 22 maart: Mist
Stéphanie Tijmes was een bewegelijk kind met een groot talent voor turnen, maar de vrijheid die ze destijds voelde werd door de stelselmatige mishandeling van haar trainers om zeep geholpen. Nu, ruim tien jaar later, is haar leven nog altijd ontwricht door haar trauma en zoekt ze naar manieren om zichzelf van haar demonen te bevrijden.

Regie: Sophie Kalker, producent: Hazazah Pictures, omroep: BNNVARA

Bron: The Publicity Company/BM

Bericht delen