Dinsdag 16 januari 2018

Nieuwe moslimomroep zaterdag van start

Stichting Moslim Omroep (MO), de nieuwe moslimomroep in Nederland, zal namens Stichting Zendtijd Moslims zaterdag de eerste televisieprogramma’s verzorgen op Nederland 2.

Dat meldt eindredacteur Mustafa Aarab (foto) in een gesprek met de website NieuwWij.nl.

In een blok van 50 minuten worden komende zaterdag twee programma’s aangeboden: van 12.05 – 12.25 uur Allahoe akbar of Nederlandse vlag en van 12.25 – 12.55 uur de documentaire Gedwongen liefde houdt geen stand. Het eerste programma is gericht op de actualiteit, de moslimgemeenschap en het islam-gerelateerde nieuws. De documentaire is mede in het kader van een initiatief van het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO).

De combinatie van actualiteiten en documentaires zal de komende maanden te zien blijven bij de nieuwe moslimomroep. Aarab gaf verder aan dat volgende week meerdere vacatures voor regisseurs zullen worden verspreid via de website Reliwerk.nl en dat er hard wordt gewerkt aan een eigen website. De afgelopen maanden was het een ‘hectische periode’ voor de nieuwe moslimomroep, ondanks het feit dat deze omroep financieel en organisatorisch is ondergebracht bij de NTR.

Op 11 april werd bekend dat Stichting Zendtijd Moslims (SZM) mocht toetreden tot het publieke omroepbestel. Het Commissariaat voor de Media maakte toen bekend dat per 1 april de nieuwe moslimomroep een uitzendvergunning zou krijgen voor het verzorgen van radio- en tv-programma’s. De vergunning geldt tot en met 31 december 2015 en betreft 175 uur en 12 minuten per jaar op de publieke radio. Op tv krijgt de nieuwe moslimomroep 58 uur en 12 minuten tot zijn beschikking.

Voor zover bekend heeft de nieuwe omroep nog geen website.

Bron: NieuwWij.nl

Bericht delen