NBC koopt format SBS6-show Million Dollar Island
zaterdag 5 maart 2022

NBC koopt format SBS6-show Million Dollar Island

Het format van het nieuwe SBS6-programma Million Dollar Island is vlak voor de eerste uitzending verkocht aan de Verenigde Staten. De door John de Mol bedachte show zal te zien zijn op de Amerikaanse tv-zender NBC.

Volgens Talpa hadden meerdere zenders na een pitch in de VS interesse in het format. Er is gekozen voor NBC vanwege “eerdere goede ervaringen met The Voice“, een ander programma dat door Talpa is bedacht. Naar verwachting wordt Million Dollar Island daar komend najaar uitgezonden.

John de Mol is blij met de deal. “Million Dollar Island is niet alleen een next level survivalprogramma. Het is ook een fascinerend sociaal experiment waarin het draait om hechte vriendschappen, onvoorstelbaar doorzettingsvermogen en geheime samenzweringen. De kijkers zullen gefascineerd zijn door de vele storylines die dit format oplevert.”

In Million Dollar Island, dat vanaf komende zondag te zien is op SBS6 en Amazon Prime Video, zitten honderd mensen samen op een onbewoond eiland waar ze twee maanden moeten overleven. De deelnemers krijgen bij aankomst een armband ter waarde van 10.000 euro. Die banden kunnen kandidaten winnen en verliezen door duels te spelen en door ze te ontvangen van mensen die hebben opgegeven. Hoe meer armbandjes iemand verzamelt, hoe meer die persoon dus ‘waard’ is en hoe groter de kans is om het meeste prijzengeld te winnen. Het programma wordt gepresenteerd door Dennis van der Geest.

Bron: RTL Boulevard/BM

Bericht delen