Minister Slob: “Geen bezuinigingen op regionale omroepen”
dinsdag 9 april 2019

Minister Slob: “Geen bezuinigingen op regionale omroepen”

Er wordt deze kabinetsperiode niet bezuinigd op de regionale omroepen. Dat zei minister Slob (Media) bij een werkbezoek aan Omroep West. “We hebben daar heel duidelijk een punt achter gezet, dat was iets van het vorige kabinet.”

Slob maakte de afgelopen tijd een ronde langs alle dertien regionale omroepen en sloot zijn tournee maandagmiddag af bij Omroep West. De minister vindt regionale omroepen belangrijk omdat ze in de haarvaten van de samenleving zitten. Hij zegt daarom zijn best te doen om geld te vinden voor regionale journalistiek.

“Er is extra geld beschikbaar gekomen voor onderzoeksjournalistiek, waarbij we hebben gezegd dat driekwart in de regio terecht moet komen. Dat vindt nu zijn weg. Recent is er ook extra geld beschikbaar gekomen voor omroepen om samenwerkingen te financieren.”

Slob vindt het belangrijk dat regionale omroepen met elkaar, maar ook met lokale omroepen samenwerken. “Lokale omroepen zitten soms nog dichter bij de mensen. Ik zie dat er goed functionerende regionale omroepen zijn en ook lokale omroepen met een behoorlijke omvang. Maar de verdienmodellen van de journalistiek zijn wel aan het teruglopen. Het is goed om te kijken naar mogelijke samenwerkingen. Dat is een win-winsituatie.”

Bron: NOS/BM

Bericht delen