Dinsdag 16 januari 2018

Miljoenenjacht verslaat Eén tegen 100

Zondag stonden voor het eerst twee programma’s van de Nationale Postcode Loterij tegenover elkaar geprogrammeerd: Postcode Loterij Miljoenenjacht bij RTL 4 en Eén tegen 100 op Nederland 1.

In de uitzending van van Eén tegen 100 met Caroline Tensen wordt de winnende postcode van de Postcode Straatprijs bekend gemaakt. In iedere aflevering staat een goed doel centraal dat meeprofiteert van de opbrengst van de loterij. De 500 kandidaten die onder leiding van Linda de Mol in Postcode Loterij Miljoenenjacht strijden om een finaleplaats zijn afkomstig uit tien wijken uit het hele land. Elke afzonderlijke wijk vertegenwoordigt een postcodegebied in Nederland. Na vier spelrondes waarbij parate kennis en snel reageren allesbepalend zijn, blijft uiteindelijk één finalist over.

Miljoenenjacht was zondag goed voor 2.082.000 kijkers en staat op de derde plaats in de Top 25, na het NOS Journaal en Studio Sport. Eén tegen 100 behaalde 1.413.000 kijkers en staat op de vijfde positie, na Bananasplit. Dat blijkt uit de gegevens van Stichting KijkOnderzoek. Of de Postcode Loterij deze wonderlijke manier van programmeren op prijs stelt is niet bekend.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen