Mediakenner Tina Nijkamp deelt opnieuw kijkcijfers van de dag ervoor
maandag 4 september 2023

Mediakenner Tina Nijkamp deelt opnieuw kijkcijfers van de dag ervoor

Tina Nijkamp blijft toch de kijkcijfers van de dag ervoor delen. Dat doet de mediakenner tot het Nationaal Media Onderzoek (NMO) weer sneller bekendmaakt hoe goed de uitzendingen op tv zijn bekeken.

Sinds vorige week worden de zogenoemde lineaire kijkcijfers van de vorige dag niet meer online gepubliceerd. Die worden nu pas na zes dagen gepubliceerd. Het gaat dan om het aantal kijkers op het moment van de uitzendingen. De nieuwe methode moet een completer beeld van het kijkgedrag geven. Nu telt het NMO namelijk ook uitgesteld kijken mee in de cijfers.

Nijkamp heeft kritiek op de latere publicatie en besloot daarom afgelopen dinsdag de cijfers eerder openbaar te maken. Aanvankelijk liet de mediakenner weten dat het om een eenmalige actie ging: “Ik heb mijn punt gemaakt.” Toch deelt Nijkamp ook vandaag de kijkcijfers van de vorige dag.

“Ik krijg zoveel dm’s dat mensen de kijkcijfers van de avond ervoor missen. Heb er deze week goed over nagedacht, maar vind het toch raar om kijkcijferinformatie niet hier te delen”, schrijft Nijkamp op Instagram.

“Ik heb er daarom voor gekozen dat als ik de informatie heb, ik de highlights breng. Hopelijk maak ik de kijker/lezer dan toch een beetje blij, totdat de geheimhouding er niet meer is. Hopelijk is dat snel.”

Het NMO liet eerder weten dat er mogelijk sancties volgen voor het delen van de kijkcijfers. “We hebben gezamenlijk een aantal spelregels voor dit nieuwe systeem afgesproken”, zegt directeur Patricia Sonius. “Het is wel de bedoeling dat alle partijen zich daaraan houden.”

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen