Dinsdag 16 januari 2018

MediaDrome niet naar Hilversum

De vestiging van de MediaDrome op het Media Park in Hilversum is van de baan. “We zijn er niet uitgekomen”, meldt TCN-woordvoerder Niels Kranenburg tegenovert de Gooi- en Eemlander.

In augustus vorig jaar tekenden de Stichting TV Toys, de gemeente en Media Park-eigenaar TCN een intentieverklaring over de komst van de ‘nieuwe nationale attractie op mediagebied’. MediaDrome zou in 2013 van start gaan, in het voormalige pand van Talpa tegenover Beeld en Geluid. Kern van de attractie zouden de ruim 100.000 rekwisieten uit de nationale en internationale tv- en filmwereld van TV Toys vormen. Dit tv-museum is dakloos, na jarenlang gevestigd te zijn geweest in een schoolgebouw in Dieren. De moeizame zoektocht naar een nieuw en ruimer onderdak leek succesvol te eindigen op het Media Park.

De opening stiond gepland voor medio 2013. “Tot die tijd zal er hard gewerkt worden aan het verkrijgen van startkapitaal, het omtoveren van de ruimte tot MediaDrome en het uitbreiden van de collectie”, meldden de partijen augustus vorig jaar. Daarna bleef het echter stil rond het bijzondere plan.

Bron: Mediamagazine

Bericht delen