Marleen Stikker derde Zomergast
woensdag 4 juli 2018

Marleen Stikker derde Zomergast

Internetpionier Marleen Stikker is op zondag 12 augustus te gast in het 31e seizoen van VPRO Zomergasten. Dat maakte presentator Janine Abbring bekend op de Facebookpagina van het programma.

Stikker is internetpionier en directeur van Waag, een onderzoeksinstituut voor kunst, technologie en samenleving. Haar hele carrière opereert ze al in de voorhoede van nieuwe technologie en probeert ze de achterkant van technologie te tonen. Job Cohen doopte haar tijdens zijn burgemeesterschap in Amsterdam tot ‘de moeder van de creatieve industrie’.

Over VPRO Zomergasten zegt Stikker: “Ik heb voor Zomergasten fragmenten gezocht over onze bijzondere relatie tot technologie. Het plezier dat we hebben in het knutselen aan de schepping. De schijnbaar onbegrensde mogelijkheden met technologie als oplossing voor alle mogelijke problemen. Maar ook de angst voor vervreemding en het ‘black box’ effect: Wat gebeurt er achter de schermen? Wie heeft de macht over technologie? De vraag die voor mij centraal staat is of we onze toekomst nog zelf kunnen bepalen.”

Voor het 31e seizoen werden eerder al actrice Romana Vrede en coach Louis van Gaal als gasten aangekondigd.

Bron: VPRO/BM

Bericht delen