Marc Veeningen wordt hoofdredacteur Hart van Nederland
dinsdag 2 oktober 2018

Marc Veeningen wordt hoofdredacteur Hart van Nederland

Marc Veeningen wordt per 1 december de nieuwe hoofdredacteur van Hart van Nederland.

Veeningen heeft brede journalistieke en leidinggevende ervaring. Op dit moment is hij nog hoofdredacteur bij Omroep Gelderland. Hij werkte al eerder als eindredacteur voor Hart van Nederland. Ook bij RTV Utrecht vervulde hij die rol. Bij RTL Nieuws, de Radio Nieuws Centrale en RTV Drenthe bekleedde hij verschillende journalistieke functies.

Hart van Nederland is al bijna 25 jaar het nieuwsprogramma dat de kijker om 18.00 en om 22.30 uur op de hoogte brengt van Nederlands en regionaal nieuws. Juist dat nieuws wordt voor een groeiend aantal kijkers steeds belangrijker. Hart van Nederland is daarom bij uitstek geschikt om de grote rol die het daarin speelt nog verder uit te bouwen op de verschillende platformen die daarvoor geschikt zijn.

Veeningen over zijn benoeming: “Ik ben er trots op dat ik bij Talpa Network, als hoofdredacteur van Hart van Nederland aan de slag mag. Het is een bedrijf vol plannen en ambities op nieuwsgebied. Ik mag, samen met de Hart van Nederland-redactie, een bijdrage leveren aan de verwezenlijking hiervan. Hart van Nederland is uniek in de wijze waarop het grote groepen kijkers aan zich bindt met Nederlands nieuws dat mensen raakt.”

Marc Veeningen volgt Marc van der Ree op, die na 11 jaar afscheid neemt als hoofdredacteur van het programma. Hij bouwde het programma in die tijd uit tot een van de sterkste en meest stabiele merken van SBS6. Tot 1 december neemt Mariska Bleyendaal-Van der Maas de rol van hoofdredacteur waar.

Bron: Talpa TV/BM

Bericht delen