Article header image

Maartje van Weegen neemt afscheid

Maartje van Weegen gaat met pensioen. Ze presenteert vrijdagmorgen nog een keer haar radioprogramma De Klassieken vanuit het Concertgebouw en ze heeft voor themakanaal Best 24 een avondvullende uitzending samengesteld. Daarin een bijzondere kijk op de loopbaan van Van Weegen, met veel anekdotes en ervaringen van voor en achter de schermen. Rond middernacht volgt nog een persoonlijk slotwoord en daarmee sluit zij haar werkzame leven af.

Op 21-jarige leeftijd begon ze haar loopbaan bij de KRO. Hier maakte ze een programma over hobby’s. Ze brak pas echt door toen ze het NOS Journaal van half zes ging presenteren. In maart 2007 stopte ze met haar televisiewerk en richtte zich toen op radio.

In het afscheidsprogramma op Best 24 is onder andere 30 Minuten te zien, waarin ze een glansrol heeft. Vanzelfsprekend komt ook het gesprek met prinses Juliana en prins Bernhard aan de orde, waarmee ze televisiegeschiedenis schreef. Verder een aflevering van de NPS-Cultuurprijs, de live uitzending rond de geboorte van kroonprinses Catharina Amalia en een aantal opvallende interviews bij Sonja Barend, Paul de Leeuw en recent bij Matthijs van Nieuwkerk.

De Klassieken, vrijdag 31 augustus van 9.00-12.00 uur op Radio 4

Afscheidsuitzending, vrijdag 31 augustus van 20.30-00.00 uur op Best 24

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen