Article header image

Le spectacle du NOS – voor de laatste keer met Mart Smeets

NOS Sport presenteerde maandag in de tuin van Villa Heideheuvel de plannen rondom de Tour de France en maakte van die gelegenheid gebruik om het pensioen van Mart Smeets in de rol van presentator aan te kondigen. Hoofdredacteur Maarten Nooter: “Er is geen grotere NOS’er dan Mart, letterlijk en figuurlijk. De Avondetappe valt of staat met hem. Het is dan ook de laatste editie in de bekende vorm. Volgend jaar zomer kiezen we voor een avondprogramma met Mart op de Olympische Spelen in Londen. Dat is de enige geschikte achtergrond voor zijn afscheid als presentator.” Na de Olympische Spelen blijft de NOS Mart Smeets als een soort ‘superfreelancer’ inzetten, maar in een andere hoedanigheid en met een andere frequentie.

De dagafsluiting met NOS Studio Sportzomer De Avondetappe is slechts een fractie van wat de NOS tijdens de Tour de France doet. Van zaterdag 2 tot en met zondag 24 juli is de wielerhappening ruimschoots te volgen via radio, televisie, internet en teletekst. Live en multimediaal. Via Nederland 1 en nos.nl zijn de live beelden van de 21 etappes te volgen. Op Radio 1 is Radio Tour de France weer van de partij met onder meer de vertrouwde Tourflitsen en een vernieuwde Franstalige Tour Top 100. ’s Avonds wordt de Tourdag op Radio 1 tussen 22.00 en 23.00 uur afgesloten met Langs de Lijn De Avondetappe. Online is de Toursite uitgebreid met een vernieuwde ‘tweede scherm-functionaliteit’.

Kijk hier naar de video met Jan Stekelenburg (eindredacteur De Avondetappe), Lara Ankersmit (hoofd Nieuwe Media), Mart Smeets en Dione de Graaff (presentatie televisie en radio).

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen