Dinsdag 16 januari 2018

Koos Postema (79) presenteert serie over Oranje

De NOS brengt de geschiedenis van het Koninklijk Huis en de rol van het medium televisie daarin in beeld. Presentator Koos Postema spreekt in de serie onder meer met Rudolf Spoor, regisseur van de ‘traan van Máxima’, en met oud-directeur van de Rijksvoorlichtingsdienst Eef Brouwers.

Maar ook Sanne ‘koningin Beatrix’ Wallis de Vries, royaltydeskundige Peter van der Vorst en Carlo ‘Willem-Alexander’ Boszhard komen in de vijfdelige serie aan het woord. NOS 60 jaar Oranje op TV is vanaf dinsdag 9 augustus (22.05 uur) vijf weken lang te zien op Nederland 1.

Presentator Koos Postema ontvangt op paleis Soestdijk programmamakers die achter de schermen betrokken waren bij uitzendingen rondom de Oranjes. Een aantal betrokkenen achter de schermen vertelt voor het eerst publiekelijk over de totstandkoming van ‘koninklijke’ programma’s in het algemeen en hun rol in het bijzonder.

Koos Postema maakte op 28 november 1962 zijn televisiedebuut bij de begrafenis van prinses Wilhelmina. De 79-jarige journalist en presentator was tijdens zijn carrière betrokken bij talloze programma’s over het Koninklijk Huis en (live-) uitzendingen van grote koninklijke evenementen.

Bron: NOS

Bericht delen