Kijkers ergeren zich aan ‘lachband’ in Kees & Co
zondag 31 maart 2019

Kijkers ergeren zich aan ‘lachband’ in Kees & Co

Simone Kleinsma schitterde als vanouds, maar de ‘lachband’ onder de eerste nieuwe aflevering van Kees & Co was ‘overdreven, ouderwets en bloedirritant’. Dat was zaterdagavond de tendens op Twitter, waar talloze kijkers reageerden op de terugkeer van de komedieklassieker op RTL 4. De kritiek is opmerkelijk, aangezien in Kees & Co helemaal geen gebruik wordt gemaakt van een lachband.

De critici wisten kennelijk niet dat de serie wordt opgenomen met een publiek in de studio. Het gelach van die mensen was tijdens de uitzending te horen. Een woordvoerster van RTL, de afgelopen maanden het aanspreekpunt over het programma, bevestigt dat er geen lachband is gebruikt. “Het is een sitcom, opgenomen voor live publiek”, aldus Irene Frijters.

Van dat laatste staat op Twitter ook fotografisch bewijs. ‘Zo, en wil nu iedereen z’n mond houden met het fake nieuws over een lachband onder Kees & Co?’, schreef iemand bij een foto die vanuit het publiek is genomen.

De eerste uitzending van de vernieuwde serie Kees & Co was goed voor 1.567.000 kijkers, zo blijkt uit de cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Bron: AD/BM

Bericht delen