Jeroen Bergman Managing Director Film1
maandag 15 juli 2019

Jeroen Bergman Managing Director Film1

SPI International/Film1 stelt Jeroen Bergman aan als Managing Director. Vorige week maakte het wereldwijde mediabedrijf SPI International bekend de merkrechten van Film1 te hebben overgenomen, de premium televisie- en video-on-demand service in Nederland.

De recente overeenkomst tussen Sony Pictures Television (SPT) Networks en SPI International houdt in dat vanaf van 1 augustus 2019 SPI de eigenaar is van het Film1-merk en de vier premium filmzenders die door Film1 aangeboden worden: Film1 Premiere, Film1 Drama, Film1 Action en Film1 Family.

Bergman maakt de overstap na twintig jaar dienstverband als Managing Director Programming bij Liberty Global. Tijdens zijn periode bij Liberty Global werkte Bergman zes jaar aan de acquisitie van het Nederlandse Canal+-merk. In die periode werd de dienst ook geherintroduceerd als Film1 en Sport1.

“We zijn ontzettend verheugd met Jeroen Bergman als Managing Director van Film1. Met zijn expertise binnen de media- en entertainmentbranche zal hij een sleutelrol spelen in het verstevigen van de groei van Film1 als de premium filmdienst in Nederland. We vertrouwen erop om van Film1 een succes te maken in Nederland”, aldus Berk Uziyel, CEO van SPI International.

Onder aanvoering van Bergman als Managing Director van Film1 zal SPI zowel lineaire zenders als digitale diensten blijven aanbieden. “Ik ben erg blij om met SPI International samen te werken. Het is een bedrijf dat ik goed heb leren kennen vanwege hun sterke aanwezigheid in Europa. Hun staat van dienst, programmering en gevestigde contentrelaties zullen flink bijdragen aan het stimuleren van de groei van Film1 in Nederland”, aldus Bergman.

Bron: SPI International/BM

Bericht delen