Jan de Hoop geëmotioneerd in zijn laatste RTL Ontbijtnieuws
donderdag 2 juni 2022

Jan de Hoop geëmotioneerd in zijn laatste RTL Ontbijtnieuws

Jan de Hoop heeft officieel afscheid genomen van zijn baan als presentator van het RTL Ontbijtnieuws. Na 33 jaar de ochtend te hebben geopend voor RTL 4 gaat De Hoop met pensioen. In zijn laatste uitzending was hij geëmotioneerd.

“Even diep ademhalen, daar ga ik voor de laatste keer. Ik zal proberen het tot het einde droog te houden”, opende De Hoop de uitzending. Daarna werd het Ontbijtnieuws gewoon voortgezet.

“Het moment waarvan ik wist dat het zou komen. Ik wil nog wat mensen bedanken”, zei De Hoop, waarbij zijn stem brak. De Hoop begon over zijn man Coen, zijn voormalige hoofdredacteur, zijn huidige chef en diverse medewerkers van het Ontbijtnieuws. “Dit is nog erger dan Toine van Peperstraten”, verwees de presentator naar de sportpresentator die emotioneel werd in zijn laatste uitzending.

De presentator werd verrast met een compilatie van zijn uitzendingen door de jaren heen. In de compilatie was ruimte voor een van de rituelen voor de uitzendingen: De Hoop danst ’s ochtends even voor de uitzending. Na zijn laatste woorden kwamen zijn collega’s de studio in en gaven ze De Hoop een applaus en bos bloemen.

De nieuwslezer vertelde in de aanloop naar zijn vertrek flink zenuwachtig te zijn geweest. In zijn eigen vlogs vertelde hij zelfs een paniekaanval te hebben gehad in de studio in zijn laatste week.

Tijdens de laatste uitzendingen werd De Hoop regelmatig herinnerd aan zijn afscheid. “Ik moet het nog even drooghouden”, zei hij toen RTL Z Nieuws-collega Carien ten Have hem in de uitzending complimenteerde en bedankte voor zijn werk.

De nieuwslezer gaat na 33 jaar Ontbijtnieuws met pensioen. Helemaal stoppen met werk doet hij echter niet: De Hoop maakt ook radio bij Omroep Gelderland en geeft cursussen presenteren. Dat blijft hij doen.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen