Iris & Tiago winnen We Want More
maandag 17 augustus 2020

Iris & Tiago winnen We Want More

Fadozangeres Iris Feijen is de winnares van de zangwedstrijd We Want More. Samen met haar gitarist Tiago versloeg zij in de finale nipt haar medefinalisten Silver en Ricardo. De uitzending trok 1.007.000 kijkers.

Ze won maar liefst 100.000 euro. In de nieuwe zangwedstrijd van SBS6 kwamen alle muziekstijlen voorbij: van opera tot fado, van gospel tot pop en van jazz tot reggae. Na de puntenverdeling van de vakjury en de 25 professionals uit de muziekindustrie hadden Iris, Silver en Ricardo alle drie de hoogste eindscore. De publieksjury kreeg dus de doorslaggevende stem.

Deze Mobile Jury van 100 personen volgde de finaleoptredens via een videoverbinding: elk publiekslid wees één favoriet aan. De eindstand: ex-drugsverslaafde Ricardo eindigde als derde en ging naar huis met 10.000 euro, Silver werd tweede en ontving 25.000 euro en fadozangeres Iris won dus een ton.

Winnares Iris van FADOpelos2: “Onze deelname aan We Want More heb ik ervaren als één groot feest! De sfeer was goed, zowel op het podium als backstage. Voor mij persoonlijk was het al vanaf mijn dertiende een droom om een keer mee te doen aan een zangwedstrijd op tv, dus toen ik hoorde dat alle zangstijlen welkom waren bij We Want More, besloten Tiago en ik mee te doen. Ondanks het feit dat muziek natuurlijk geen wedstrijd is, zijn we ontzettend blij dat wij uiteindelijk met de hoofdprijs naar huis gaan.”

Iris en Tiago hebben de prijs eerlijk verdeeld. De twee gaan verder met de ontwikkeling van een nieuw album voor FADOpelos2. Verder steekt Iris een deel van het geld in haar verhuizing vanuit haar jongerenwoning.

We Want More is een format van John de Mol en wordt geproduceerd door ITV Studios Netherlands.

Bron: Talpa Network/BM
Foto: William Rutten/Talpa

Bericht delen