Iris Hond op zoek naar de ware liefde in Iris en de 12 dates
woensdag 4 september 2019

Iris Hond op zoek naar de ware liefde in Iris en de 12 dates

Met de komst van Linda de Mol en Jildou van der Bijl naar Net5 moet de zender de leukste vrouwenzender van Nederland worden, zo hoopt Talpa. De programma’s moeten zich kenmerken door onderwerpen die volledig zijn afgestemd op de vrouw van nu. De reality-docu Iris en de 12 dates is daar een voorbeeld van.

In Iris en de 12 dates gaat pianiste en componiste Iris Hond (32) in zeven afleveringen met hulp van een psycholoog op zoek naar wat echte liefde voor haar is. Iris Hond lijkt alles te hebben: ze rondde het conservatorium summa cum laude af, heeft internationaal succes, Diana Ross koos haar zelf uit om in 2009 haar Symphonica in Rosso concerten te openen, en ze is ook nog eens een knappe verschijning. Maar aan één ding ontbreekt het haar: de ware liefde. Iris is niet de enige: Nederland telt momenteel meer dan twee miljoen singles.

Linda de Mol en Jildou van der Bijl (creatief directeur LINDA. en Net5): “Wij zijn trots dat wij van dit programma, dat in Israël een succes was, een Nederlandse variant hebben kunnen maken met Iris die het programma meteen een interessant experiment vond. Tegelijkertijd vinden we het heel spannend dat het eerste programma uit de nieuwe koker van Net5 en LINDA. nu echt gaat starten. Dit programma is eerlijk, persoonlijk en ontzettend kwetsbaar, en past precies in wat wij met Net5 voor vrouwen willen betekenen.”

In Iris en de 12 dates probeert Iris tijdens blind dates met twaalf verschillende mannen de liefde van haar leven te vinden, waarbij ze na elke date evalueert met psycholoog Lennart Klipp. Hij kijkt bij elke date op afstand mee, analyseert de ontmoetingen en gidst Iris naar persoonlijke ontwikkeling. De gesprekken laten zien tegen welke obstakels ze aanloopt bij het daten. Met nieuwe inzichten gaat Iris vervolgens naar de volgende date. Inzichten die ongetwijfeld voor veel mensen herkenbaar zijn en nuttige tips opleveren over liefde en relaties in het algemeen. Na alle twaalf dates kiest Iris twee mannen met wie ze, afzonderlijk van elkaar, een lang weekend weg gaat.

Oorspronkelijk werd de serie in Israël geproduceerd onder de naam Anna’s 12 steps to love. Niet alleen vanwege de hoge kijkcijfers, maar ook vanwege het feit dat musicalster Anna Aranov door de serie daadwerkelijk haar ware liefde heeft gevonden. Uitzending Iris en de 12 dates: vanaf dinsdag 24 september wekelijks bij Net5 om 20.30 uur.

Bron: Talpa Network/BM
Foto: Carmen Kemmink

Bericht delen