Insight TV gaat in september officieel van start
dinsdag 14 augustus 2018

Insight TV gaat in september officieel van start

Nederland krijgt er op 13 september officieel een nieuwe tv-zender bij. Dan start Insight TV, een reclamevrij entertainment kanaal met veel actiesport, entertainment en lifestyle in de hoogst beschikbare 4K UHD kwaliteit, gericht op millenials.

Insight TV wordt officieel gelanceerd in Amsterdam aan de vooravond van de IBC. Dat is een grote internationaal georiënteerde beurs op het gebied van media, entertainment en technologie. Insight TV is al te zien via KPN, die het aanbod in juli toevoegde aan hun Internet & TV pakket. Ook Canal Digitaal-abonnees kunnen de zender al ontvangen, zowel in UHD als in HD.

Insight TV heeft een technische standaard gesteld, die onder andere bestaat uit een UHD resolutie van 3840 bij 2160 pixels en een HFR (High Frame Rate) van 50 frames per seconde. Om de online postproductie te kunnen faciliteren heeft facilitair bedrijf United in Hilversum onder andere flink geïnvesteerd in ultrasnelle storage om de 2.4 petabyte (2.400 terabyte) aan te kunnen.

Insight TV is al beschikbaar in België, Duitsland, Ierland, IJsland, India, Kazakhstan, Oostenrijk, Portugal, Rusland, Slowakije, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Zuid-Korea en Zwitserland. Nederland is het 18e land waar Insight TV gelanceerd wordt.

Zoomin.TV gaat een zesdelige original serie voor Insight TV maken. Die heet Droners en wordt uiteraard geschoten in 4K UHD. Droners zit volgens Arun Maljaars, director of content and channels bij Insight TV, “boordevol interessante personages, space-age technologie en spectaculaire actie.”

Met zijn Nederlandse roots en hoofdkantoor in Amsterdam is Insight TV een door en door Hollandse onderneming, met wereldwijde ambities.

Bron: Insight TV/BM

Bericht delen