dinsdag 16 januari 2018

IBC: vinger aan pols video-industrie

The world’s leading electronic media event, noemt de organisatie het zelf. Met meer dan 52.000 deelnemers en ruim 1500 standhouders uit 170 landen is dat inderdaad geen grootspraak. Van 11 tot en met 16 september slaat de IBC (International Broadcasting Convention) zijn jaarlijkse technokamp weer op in alle veertien hallen van de Amsterdamse RAI.

Met een uitgebreid exhibitie- en conferentieprogramma is ook de editie van 2014 weer een verplicht nummer voor iedereen die geïnteresseerd is in de laatste ontwikkelingen op het gebied van onder andere broadcasting, mobiele tv, IPTV en R&D. In het septembernummer van Broadcast Magazine een uitgebreide voorbeschouwing in woord en beeld. Tal van Nederlandse bedrijven en nieuwe producten worden belicht.

Het sprekersgedeelte brengt dit jaar overigens ook Neelie Kroes naar Amsterdam: als vice-president van de Europese Commissie en verantwoordelijk voor de Digitale Agenda van Europa, verzorgt ze een keynote speech onder de noemer The Challenges Ahead op 12 september van 18.00 tot 18.30 uur. Kroes zal onder andere ook ingaan op het gebruik van de veelbesproken UHF spectrum band 470-790 MHz. Andere bevestigde sprekers zijn onder anderen Just Spee (CEO Endemol), David Abraham (Chief Executive Channel 4), Matt Brittin (President Google Europe), Tim Davie (CEO & Director, Global BBC Worldwide) en Bruce Tuchman (President Sundance Channel Global en MGM Channel Global).

Alles over IBC 2014 is te lezen in het septembernummer van Broadcast Magazine. Nog steeds geen abonnee? Klik hier en maak gebruik van de speciale abonneeactie!

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen