Dinsdag 16 januari 2018

Nieuwe master voor mediaprofessionals

De gemeente Hilversum organiseert samen met iMMovator een informatiebijeenkomst over een nieuwe opleiding voor professionals: de Executive Master in Media Innovation. Deze Master wordt verzorgd door de Academy for Digital Entertainment, onderdeel van het  internationaal georiënteerde NHTV uit Breda. Het is de eerste en enige Media Innovation Master in Nederland.

Met de intrede van second screen en de diverse mobiele toepassingen die inmiddels gebruikt worden, verandert de wereld van wereld van televisie, radio en media in rap tempo. In deze tijd waarin technologische innovaties elkaar aan de lopende band opvolgen is continue bijscholing nodig. Met de koppeling van deze master aan Hilversum hoopt de gemeente een bijdrage te leveren aan de ontwikkelingen en verdere professionalisering in de mediasector.

De master is ontwikkeld voor professionals in de media. Deelnemers worden getraind met een analytisch oog naar de ontwikkeling van de digitale media te kijken. Dit gebeurt vanuit verschillende (academische) disciplines: technologie, mediatheorie, economie/businessmodellen en communicatiestudies. Het doel van de studie is deelnemers in staat te stellen om innovatieve, marktgerichte mediaproducten te kunnen ontwikkelen. In de huidige opzet met 10 sessies van 2,5 dag elk, gecombineerd met een afstudeertraject, is het mogelijk binnen één jaar een ‘Professional Master’ titel te behalen.

De informatiebijeenkomst is bedoeld voor professionals die een dergelijk traject individueel willen starten en voor directies en HRM-managers van mediabedrijven die meer informatie over deze master willen in het kader van interne opleiding- en outplacementtrajecten. Lector Hans Bouwknegt, die de master heeft opgezet en momenteel onder andere strategisch adviseur van Talpa is, geeft met andere betrokkenen vanuit NHTV toelichting over de opzet en de mogelijkheden. Aangezien de Master internationaal georiënteerd is, wordt de bijeenkomst in het Engels verzorgd.

Op 4 april vindt van 16.00-17.30 uur de informatiebijeenkomst plaats. Aanmelden kan bij Marlies Steenstraten via m.steenstraten@hilversum.nl of 035-6292669. De locatie wordt in de bevestiging gemeld.

Bron: Gemeente Hilversum/Broadcast Magazine

Bericht delen