Henk Van Eeghen wint Creative Arts Emmy voor montage serie Watchmen
donderdag 17 september 2020

Henk Van Eeghen wint Creative Arts Emmy voor montage serie Watchmen

De Nederlandse editor Henk Van Eeghen heeft in de nacht van woensdag op donderdag (Nederlandse tijd) een Creative Arts Emmy gewonnen voor de montage van de actieserie Watchmen.

De nominatie voor Watchmen was Van Eeghens zesde kans op een Emmy. De editor won de prijs al eens in 2010 voor de serie Lost. Bij de Creative Arts Emmy’s worden vooral prijzen uitgereikt voor prestaties achter de schermen, maar er zijn ook awards voor categorieën als documentaireseries en specials.

“Mijn vrouw Linda en ik hadden de laptop aan tijdens de online uitreiking maar ik was niet aan het opletten”, zegt Van Eeghen vanuit Los Angeles tegen Nu.nl. Ik verwachtte namelijk niet dat ik zou winnen, omdat ik dat in 2010 al gedaan had.”

Van Eeghen heeft “een heel fijn gevoel” overgehouden aan de winst en vindt het “een mooie blijk van waardering”. De editor had wel van tevoren een dankboodschap opgenomen, die na zijn winst werd afgespeeld. “We kregen dertig seconden tijd toebedeeld voor het bedanken van de mensen met wie we hebben samengewerkt”, licht de editor toe.

Watchmen is gebaseerd op de in 1987 verschenen gelijknamige striproman over superhelden die in een alternatieve toekomst leven. De HBO-serie was bij de 72e editie van de Emmy Awards genomineerd voor de meeste prijzen.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen