Gouden Reigers 2017 uitgereikt
Woensdag 17 januari 2018

Gouden Reigers 2017 uitgereikt

Tijdens de Avond van de Opdrachtfilm in Cinemec Utrecht zijn de Gouden Reigers uitgereikt. Er zijn vier awards toegekend aan makers van films in opdracht, gemaakt met een duidelijk doel voor een specifieke doelgroep. De opdrachtfilm van het jaar 2017 is Complexity behind your daily train ride, van Zcene MovingMediaCompany in opdracht van Delft University of Technology.

Volgens de jury is de film “eigentijds en verleidelijk, waarbij de mooie technieken en de James Bond-achtige sfeer ervoor zorgen dat je blijft kijken.”

In de categorie kwaliteit/vakmanschap werd de film Dit Beweegt Brabant van Veldkamp Produkties, gemaakt in opdracht van de Provincie Noord-Brabant, bekroond. Volgens de jury “pakt de film je vanaf het begin en trekt je een eigen wereldje in. Na drie minuten is het eigenlijk jammer dat je dat prettige wereldje weer moet verlaten.”

Ik ben er nog van Duinzand museale projecten, gemaakt voor Oorlogsmuseum Overloon, won de Gouden Reiger in de categorie creativiteit/innovatie. De jury voelde mee terwijl de bijzondere vertelvorm liet zien hoe het leven van de hoofdrolspeelster steeds leger werd: “En zo voelden wij ons ook na het zien van deze film: een stukje leger.”

Voor effectiviteit ging de Reiger naar 10miljoenste bezoeker Rijksmuseum van Xsaga voor het Rijksmuseum. Het jurycommentaar: De film is prikkelend, nodigt je uit om meer te willen zien en het enthousiasme spat ervanaf.”

 

Bericht delen