Gerard Timmer: “NOS heeft een grote journalistieke verantwoordelijkheid”
donderdag 17 juni 2021

Gerard Timmer: “NOS heeft een grote journalistieke verantwoordelijkheid”

Gerard Timmer (algemeen directeur NOS) vertelt in de nieuwe Business Update over het grote belang van een goede journalistieke infrastructuur in Nederland en de verantwoordelijkheid die de NOS daarin heeft en neemt.

Recent nam de NOS 63 journalisten extra in dienst om regionale en lokale omroepen journalistiek te versterken. Een initiatief dat gesteund wordt door OCW.

Timmer praat in Business Update met Charles Groenhuijsen ook over het ‘landsbelang’ van een veilige en betrouwbare IT-technische infrastructuur van de NOS en goed georganiseerde video-datastromen binnen de NOS. De uitzendstraten en archieven zijn 24/7 operationeel, redundant uitgevoerd en bovendien is er elders in het land nóg een operationele locatie stand-by.

Dat de grote spelers NPO, RTL en Talpa meer zouden kunnen en moeten samenwerken is voor Timmer wel duidelijk: “Technisch kan het makkelijk, én met behoud van eigen identiteit. In NLZIET komt er al veel samen, maar er zijn wat politieke redenen waardoor dat nog niet één gezamenlijk totaalaanbod is.”

Bekijk hier het interview van Charles Groenhuijsen met Gerard Timmer in de SLTN studio in Hilversum.

Bron: SLTN/BM

Bericht delen