Geraldine Kemper presenteert Big Brother in 2021
dinsdag 17 november 2020

Geraldine Kemper presenteert Big Brother in 2021

Geraldine Kemper en de Vlaamse dj Peter Van de Veire worden de presentatoren van Big Brother in 2021. Dat heeft RTL dinsdag bevestigd. Het realityprogramma keert in januari terug op televisie.

Het programma zal dagelijks te zien zijn bij RTL 5. De 24/7 livestream is te volgen bij Videoland. In Vlaanderen wordt Big Brother uitgezonden door de zender VIER.

RTL-directeur Peter van de Vorst vindt Kemper ‘de perfecte presentatrice’ voor de oude hit. “Zij was pas tien jaar ten tijde van de eerste serie en kijkt dus met een frisse blik naar het programmaformat”, stelt hij. “Bovendien weet ze door haar grote schare volgers op Instagram als geen ander hoe het is als honderdduizenden mensen dagelijks meekijken in jouw leven.”

Geraldine noemt de nieuwe klus ‘supervet’. “Ik verwacht echt een Big Brother 2.0, waarbij wij 24/7 gaan kijken wat er gebeurt als je al die filters weghaalt en mensen volledig op zichzelf en hun nieuwe huisgenoten zijn aangewezen.”

Big Brother werd ontwikkeld door John de Mol en in 1999 voor het eerst uitgezonden door Veronica. Het programma, waarin de bewoners van een afgesloten huis in Almere 24 uur per dag werden gevolgd, ontpopte zich tot een hype. De finale werd bekeken door meer dan 3,5 miljoen kijkers. Er volgden nog vijf, minder succesvolle, seizoenen op Veronica, Yorin en Talpa.

Big Brother 2021 wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland in samenwerking met Lecter Media.

Bron: RTL Nederland/BM
Foto: RTL/Wim Van de Genachte

Bericht delen