Article header image

Finaleavond The Island bij Net5

Na een verblijf van vier weken komt het avontuur voor The Island-bewoners donderdag tot een einde. Hoe kijken ze, samen met presentator Arie Boomsma, terug op deze ‘once in a lifetime experience’? Dat is donderdag 10 maart te zien tijdens de finaleavond vanaf 20.30 uur bij Net5.

Vijftien deelnemers begonnen aan dit survivalprogramma waarbij ze moesten zien te overleven op een onbewoond eiland voor de kust van Panama. Wekenlang waren ze volledig op zichzelf aangewezen en filmden alles zelf.

The Island is het best bekeken Nederlandse Net5-programma sinds 2010. Over de hele linie hebben de afleveringen van The Island een kijkersgroep ver boven het zendergemiddelde getrokken. Inclusief uitgesteld kijken was er tot op heden een gemiddeld constant niveau van ruim 304.000 kijkers en een marktaandeel van 9,4% in de doelgroep 20-54 jaar. Ook online worden de afleveringen nog steeds goed bekeken, namelijk gemiddeld per aflevering door zo’n 36.000 mensen.

Sinds twee weken roept Net5 geïnteresseerden op om zich aan te melden voor een eventueel vervolg. In die korte periode hebben zich nu al ruim 2.100 gegadigden gemeld bij producent Endemol Shine.

Bron: SBS Broadcasting/Broadcast Magazine

Bericht delen