Eigen Huis & Tuin keert terug bij RTL 4 in aangepaste vorm
dinsdag 11 augustus 2020

Eigen Huis & Tuin keert terug bij RTL 4 in aangepaste vorm

Vanaf 31 augustus is iedere werkdag om 17.00 uur het nieuwe programma Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven te zien bij RTL 4. Het programma van producent Blue Circle biedt de kijker dagelijkse inspiratie voor een lekker leven in en om het huis.

Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven wordt gepresenteerd vanuit de Eigen Huis & Tuin-boerderij in De Bilt en de presentatie is in handen van Froukje de Both. Zij wordt ondersteund door vaste kok Hugo Kennis en een team van experts onder wie tuinman Tom Groot. Froukje de Both stelde maandagavond in RTL Boulevard: “Het Eigen Huis & Tuin-DNA zit er nog in, maar alles is kleiner. Er zullen geen grote metamorfoses meer in zitten.”

Peter van der Vorst, Directeur Content: “Ik ben blij dat we ons merk Eigen Huis & Tuin in een nieuwe dagelijkse versie kunnen terugbrengen bij RTL 4. Het programma sluit perfect aan op de behoefte van onze kijkers: praktische tips op het gebied van wonen, lifestyle, tuinieren en koken waarmee je zelf direct aan de slag kunt om op die manier je leven leuker én gezonder te maken. Een inspirerende en lekkere start van onze vooravond.”

Froukje de Both: “Ik vind het leuk dat ik dit programma mag presenteren. Het is een format dat heel goed bij me past. Ik heb al jaren een grote affiniteit met interieur/wonen en ik ben altijd op zoek naar inspiratie met betrekking tot alles wat te maken heeft met ‘lekker leven’ in en om het huis. Nu kan ik deze inspiratie dagelijks op doen en delen! Ik kan dan ook niet wachten om, samen met het team, aan de slag te gaan.”

Begin juni werd het originele Eigen Huis & Tuin na 27 jaar voor het laatst uitgezonden. RTL moest bezuinigen en besloot het woon- en klusprogramma uit de programmering te schrappen. Maar ook werd bekend dat de stekker uit het RTL-programma 5 Uur Live zou gaan. Aanleiding was het vertrek van sponsor Goede Doelen Loterijen. Die gaat met SBS6 de 5 Uur Show nieuw leven inblazen. Daarom heeft RTL nu besloten om Eigen Huis & Tuin op het tijdslot van 5 Uur Live te zetten.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen