Dinsdag 16 januari 2018

Eddy Terstall maakt toneelstuk over Van Gogh

Regisseur Eddy Terstall heeft een toneelstuk geschreven en geregisseerd over de dood van regisseur Theo van Gogh. Het is de eerste keer dat de filmmaker, onder meer bekend van zijn films Simon en Hufters & Hofdames, een toneelstuk heeft geschreven. Het stuk, dat De dood van Theo van Gogh heet, is begin september een aantal malen te zien in cultureel centrum De Balie in Amsterdam.

De voorstelling vertelt over Ayaan Hirsi Ali die een toneelstuk probeert te maken over de dood van Van Gogh. “Het grote thema van het verhaal is vrijheid van meningsuiting”, aldus Terstall. “We zijn er na al die jaren nog steeds niet uit. Links en rechts maken elkaar uit voor kabinet-Bruin I en de Partij van de Arabieren. Ik heb nog steeds het gevoel dat het publieke debat hierover elke richting ontbeert.”

Vlak na de première van zijn stuk gaat de regisseur in Barcelona zijn nieuwe film Deal opnemen, een naar zijn zeggen “bizarre romantische komedie” met onder anderen acteur Teun Kuilboer in de hoofdrol. Het geld voor de productie heeft Terstall bij elkaar gesprokkeld via de website CineCrowd, fondsen in Catalonië en de gemeente Amsterdam. Ook de website GeenStijl participeert volgens de maker in de film.

Deal moet begin 2012 al in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Bron: De Telegraaf

Bericht delen