Draadstaal Kerstspecial zondag 26 december op NPO 3
zondag 26 december 2021

Draadstaal Kerstspecial zondag 26 december op NPO 3

Het satirische programma Draadstaal is op Tweede Kerstdag weer even terug op tv. Zondag 26 december is namelijk een kerstspecial te zien, waarin Fred en Ria de gekste avonturen beleven.

Ria heeft als verrassing voor Fred een romantisch verblijf in een mooi hotel geboekt. Het wordt een kerst om nooit te vergeten. Samen met een keur van andere gasten uit het Draadstaal-universum beleven ze een wonderlijk kerstweekend.

Kipkorns staan in ieder geval op het kerstmenu. Wie hebben er nog meer een kamer geboekt? Dr. Love? Of het huwelijk van Fred en Ria bestand is tegen alle warme kerstgevoelens en of het hotel de invasie van de bonte stoet karakters overleeft, is maar zeer de vraag. Gelukkig houdt de Brabantse brandweerman de brandveiligheid in de gaten.

De Draadstaal Kerstspecial is op 26 december te zien om 21.15 uur op NPO 3. Draadstaal is een satirisch televisieprogramma van het cabaretduo Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven. Het programma werd oorspronkelijk van september 2007 tot en met december 2009 uitgezonden door de VPRO op Nederland 3 en geproduceerd door CCCP.

Na de overstap van producent CCCP naar Talpa mochten de oorspronkelijke titel en de typetjes niet meer gebruikt worden en werd Neonletters gemaakt als opvolger. In mei 2015 keerde het programma, wederom onder de naam Draadstaal, terug bij AVROTROS waar het tot op heden te zien is. Draadstaal wordt niet door Talpa of CCCP geproduceerd, maar door Draadstaal BV. Wel werkt het team van CCCP dat oorspronkelijk aan de serie werkte nu weer mee.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen