De Nieuws BV verhuist van NPO 2 naar NPO 1
zaterdag 1 mei 2021

De Nieuws BV verhuist van NPO 2 naar NPO 1

Met ingang van komende maandag 3 mei verhuist het BNNVARA-programma De Nieuws BV op televisie van NPO 2 naar NPO 1.

De Nieuws BV, gepresenteerd door Natasja Gibbs en Patrick Lodiers, wordt dan iedere werkdag van 12.00 tot 13.30 uur uitgezonden bij BNNVARA op de radio op NPO Radio 1, online op nporadio1.nl/live, en na het NOS Journaal van 12.00 uur op televisie op NPO 1.

Natasja Gibbs: “Sinds juli 2020 wordt De Nieuws BV, als eerste landelijke actualiteitenprogramma in Nederland, uitgezonden op radio én televisie én online. Wij combineren de dynamiek en intimiteit van de radio met de kracht en de impact van het beeld.”

Patrick Lodiers: “Die bijzondere kruisbestuiving van de radio met de televisie begon met tv-uitzendingen op NPO 2. Goed nieuws: vanaf maandag kun je rond lunchtijd naar ons luisteren op NPO Radio 1 en kijken op NPO 1; vol nieuws, vertier en achtergronden die je niet wilt missen.”

De Nieuws BV biedt elke werkdag een onmisbare dosis nieuws, achtergronden, wisselende rubrieken, eigen onderzoeksonderwerpen en vertier. Het programma bevat columns van Druktemakers als Pieter Derks, Ellen Deckwitz en Marcel van Roosmalen. En de politieke watchers Peter Kee en Francisco van Jole analyseren wekelijks het Haagse nieuws.

Bron: BNNVARA/BM
Foto: Tom Cornelissen/BNNVARA

Bericht delen