“De lokale waakhond moet blijven blaffen”
Woensdag 17 januari 2018

“De lokale waakhond moet blijven blaffen”

Onder het motto ‘De lokale waakhond moet blijven blaffen’ vragen de Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO) en de Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON) in een open brief om een petitie te ondertekenen voor extra financiering voor lokale omroepen.

Bestuurders Bernard Kobes (NLPO) en Danny Vermeulen (OLON) schrijven in de brief: “Zoals iedereen weet, zijn wij al een flinke tijd aan het werk om bij de landelijke politiek het belang van de lokale journalistiek en in het bijzonder de rol van de lokale publieke omroepen onder de aandacht te brengen. Lokale omroepen kunnen de rol van waakhond van de lokale democratie heel goed vervullen, omdat ze diep in de haarvaten van de maatschappij zijn geworteld en dus echt midden in de samenleving en bovenop het nieuws zitten. Om deze rol goed te kunnen vervullen, hebben we wel de juiste ondersteuning nodig vanuit de overheid: gemeenten maar zeker ook het rijk. Op dit moment worden lokale omroepen minimaal gefinancierd. Niet op voldoende niveau om een adequate journalistieke continuïteit te kunnen garanderen.”

Beide partijen willen de petitie na het zomerreces aanbieden aan de mediawoordvoerders in de Tweede Kamer om de vraag naar een ruimere financiering kracht bij te zetten.

Lees hier de open brief of onderteken de petitie hier.

Bron: OLON/BM

Bericht delen