Dinsdag 16 januari 2018

Dan Ligtvoet verlaat VIMN

Dan Ligtvoet, Executive Vice President voor Viacom International Media Networks (VIMN) in Noord-Europa, heeft besloten het bedrijf na ruim 11 jaar te verlaten. Viacom is bezig met de opvolging van Ligtvoet en heeft de COO voor Noord-Europa, Willem Schelling, benoemd tot tijdelijke opvolger.

Onder Ligtvoet’s leiding zijn met name de tv-merken Nickelodeon en meer recent Comedy Central aan een opmars in continentaal Europa begonnen. Met name in Nederland boeken zowel MTV, Nickelodeon en Comedy Central de laatste jaren kijkcijferrecords. Ligtvoet was behalve voor de Benelux ook verantwoordelijk voor Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Scandinavië, Polen en Oekraïne.

Ligtvoet: “Ik ben met mijn team van 4  tv-zenders in 2 landen naar ruim 50 tv-zenders in 12 landen gegaan en er staat nu een organisatie met fantastische mensen. Het is aan hen om VIMN bij de hand te nemen en naar volgende successen te leiden. Ik zelf ga rustig nadenken wat mijn volgende stap gaat worden”.

Maurice Hols, Senior Vice President Comedy & Entertainment en country manager NL: “Dan heeft heel veel betekend voor al onze zenders in Noord Europa en Nederland in het bijzonder. De afgelopen periode hebben wij samen met hem zeer sterke merken gecreëerd met een grote en vaste groep fans. Vanuit het senior management team in Noord Europa zullen wij zijn inspirerende manier van leiding geven zeker gaan missen en wij wensen hem veel succes bij zijn nieuwe uitdagingen.”

Bron: Viacom International Media Networks

Bericht delen