BNNVARA stopt met programma’s Kaj van der Ree
zaterdag 18 januari 2020

BNNVARA stopt met programma’s Kaj van der Ree

Vanwege beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag tegen presentator Kaj van der Ree worden zijn radioprogramma en tv-serie per direct stopgezet. Dat meldt omroep BNNVARA.

Meerdere meisjes hebben zich bij RTL Boulevard gemeld met het verhaal dat Van der Ree hen seksueel getinte berichtjes heeft gestuurd. Dat gebeurde rond 2016, toen de meisjes tussen de 13 en 16 jaar waren en Van der Ree midden twintig. Van der Ree (28) werkt voor BNNVARA als presentator van Proefkonijnen en het radioprogramma Skaj is the Limit op NPO 3FM. Voor RTL is hij ondermeer betrokken bij het YouTube-kanaal Concentrate.

“Naar aanleiding van de beschuldigingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag van Kaj van der Ree hebben we, samen met de NPO, besloten de uitzendingen van Proefkonijnen per direct te stoppen en zijn radioshow op NPO 3FM niet uit te zenden”, zegt de omroep in een reactie. “We zijn met hem in gesprek gegaan en komen tot de conclusie dat we de samenwerking tussen BNNVARA en Van der Ree moeten heroverwegen.”

Het Rode Kruis, waarvoor Van der Ree als ambassadeur actief is, wil eveneens een onderzoek. “We sluiten ons wat dat betreft aan bij BNNVARA. Het Rode Kruis neemt deze zaak heel serieus. Op dit soort zaken zijn we altijd heel scherp”, aldus woordvoerder Merlijn Stoffels.

Van der Ree keert ook niet terug als presentator van RTL’s wekelijkse YouTube-programma Nieuwspunt. “Wij schrikken van de verklaring van Kaj van der Ree“, laat een woordvoerder weten. “Wij keuren dit soort gedrag te allen tijde af.”

De presentator is geen vast RTL-gezicht. “Hij is niet bij RTL in dienst, maar werkt incidenteel in opdracht voor het YouTube-programma Nieuwspunt. Er liggen geen nieuwe afleveringen klaar met Kaj en ook geen nieuwe opdrachten. Hij zal niet meer te zien zijn bij Nieuwspunt.”

Bron: NOS/BM

Bericht delen