Dinsdag 16 januari 2018

BNN zet BN'ers op zeilschip in De Zeven Zeeën

In BNN’s nieuwe spelprogramma De Zeven Zeeën varen tien kandidaten drie weken lang op een zeilschip over de Middellandse Zee. In acht afleveringen worden ze getest op kameraadschap, creativiteit, doorzettingsvermogen en lef.

Wie doorziet zijn medestrijders het best, speelt het spel tactisch en ontpopt zich als de beste actievoerder? Aan boord zijn rapper Pepijn Lanen, actrice Lisa Smit, acteur Niels Gomperts, comédienne Dian Liesker, acteur/zanger Daniël Boissevain, presentator Patrick Martens, snowboardster Nicolien Sauerbreij, actrice/zangeres Anna Speller, stylist Bastiaan van Schaik en actrice Toprak Yalçiner.

De Zeven Zeeën wordt gepresenteerd door Floortje Dessing en is vanaf 30 maart iedere maandag om 20.30 uur te zien bij BNN op NPO 3.

Voor Dessing is het presenteren van een avontuurlijk spelprogramma een nieuwe ervaring: “Vanwege het vertrek van Patrick Lodiers ben ik op het allerlaatste moment bij dit project gehaald. Een tv-programma maken met zo’n grote crew en tien kandidaten is een totaal ander vak dan wat ik normaal doe, maar heel boeiend om mee te maken. Het is leuk om vanaf de zijlijn te zien hoe de kandidaten zich tijdens het spel moeten aanpassen aan het leven op zee. Het mooie aan het programma vind ik dat zowel de deelnemers als de kijkers thuis worden geconfronteerd met de slechte situatie van onze zeeën: met zaken als overbevissing en de plastic soep in onze oceanen.”

De Zeven Zeeën is in samenwerking met Greenpeace tot stand gekomen. Het programma is ontwikkeld door Anton Jongstra en Jan-Pieter Stafleu. Jongstra nam vorig jaar na tien jaar eindredactie afscheid van Wie is de Mol? om dit nieuwe spelprogramma te gaan maken voor BNN. De Zeven Zeeën is in opdracht van BNN geproduceerd door Sputnik Media.

Bron: BNN/Broadcast Magazine

Bericht delen