Dinsdag 16 januari 2018

Bert Habets wil met Henk Hagoort praten

foto: Wim Kluvers

Bert Habets,  directeur RTL Nederland, wil graag met Henk Hagoort om de tafel. Dit vertelde hij in het programma Ochtendspits van WNL. Habets laat weten dat er de afgelopen tien jaar nooit gesprekken zijn gevoerd tussen de publieke omroep en RTL, maar dat hij er nu meer dan ooit voor open staat. Vooral op het gebied van nieuwe media kunnen RTL en de publieke omroep samenwerken, meent Habets. “Maar ik sta ook open om te praten over een breed gebied, waar sport en entertainment onder vallen. Ik ga graag met Henk Hagoort praten.”

Habets vindt de concurrentiestrijd op het gebied van nieuwe media niet eerlijk. “Je ziet dat de publieke omroep met publiek geld heel voortvarend is op het gebied van internet en sociale media. Het is momenteel bijna onmogelijk voor een commerciële partij om daar een positie in te nemen.”

RTL heeft door de economische crisis ruim twintig procent moeten bezuinigen, maar het gaat met RTL nu beter dan ooit volgens de directeur. “Met minder geld hoef je niet minder kwaliteit te leveren.”

Bron: WNL/Broadcast Magazine 

Bericht delen