dinsdag 16 januari 2018

AVROTROS opent VondelCS

Op 13 mei opende AVROTROS als ‘omroepvereniging nieuwe stijl’ de deuren van VondelCS in het Amsterdamse Vondelpark. De omroep beschikt er over twee open publiekstudio’s voor live radio en tv. Ook heeft VondelCS multifunctionele ruimten voor workshops, lezingen en ledenactiviteiten rondom de programma’s.

Daarnaast zal AT5 een studio en redactieruimte betrekken en is er ruimte voor studio’s die betrekking hebben op (online) radio. In de loop van dit jaar zal de programmering van VondelCS gaandeweg vorm krijgen. Zo begint de omroep met het muzikale speelpaleis dat Popcafé heet. Uitzendingen zijn zaterdagavond te zien op Nederland 3. Het Nederlandse online radiostation van KXradio is al gevestigd naast het restaurant en daarnaast komen Opium op 4 en Radio EenVandaag vanaf nu ook met regelmaat uit VondelCS.

In tijden van grote bezuinigingen en fusies in omroepland lijkt een verenigingsgebouw in het Vondelpark in de hoofdstad een onverantwoorde luxe. “De huur betalen we via verenigingsgeld en ledencontributie. Deze geldstroom is strikt gescheiden van de budgetten die we van Den Haag krijgen en waar we programma’s van maken”, legt algemeen directeur Eric van Stade van AVROTROS uit.

Bron: AVROTROS

Bericht delen