Dinsdag 16 januari 2018

ASTRA Benelux kondigt vakprijs 3D Awards aan

Tijdens de eerste dag van de tweedaagse 3D Dagen werd vanmiddag in Ede door het Benelux regiokantoor van de Luxemburgse satellietoperator SES ASTRA, het in Hilversum gevestigde ASTRA Benelux, de 3D Awards officieel aangekondigd. Het is de eerste Nederlandse vakprijs voor producenten van 3D-producties. Nu de verkoop van 3D-televisies snel stijgt, groeit de vraag naar hoogwaardige 3D-programmering. Met de organisatie van de 3D Awards wil het bedrijf hieraan een extra impuls geven.

Bill Wijdeveld, managing director ASTRA Benelux: “SES ASTRA is als satellietbedrijf al lange tijd intensief betrokken bij de ontwikkeling van 3DTV. Met het organiseren van de 3D Awards willen we aan de productie van hoogwaardige 3D-programmering van Nederlandse bodem een extra stimulans geven.” Er zijn nu al diverse 3D-kanalen beschikbaar via de ASTRA-satelliet: naast het ASTRA 3D-kanaal is sinds vandaag ook het Nederlandse Brava3D van start gegaan. Ook Canal+ en Sky zenden 3D-kanalen uit via ASTRA-satellieten.

De 3D Awards worden tijdens het Mediapark Jaarcongres 2011 door een vakjury onder voorzitterschap van René Mioch uitgereikt. De winnende producties worden via het ASTRA 3D-kanaal uitgezonden en zijn daardoor in heel Europa te zien.

Bron: Totaal TV/Broadcast Magazine

Bericht delen