Art Rooijakkers naar RTL
Vrijdag 23 maart 2018

Art Rooijakkers naar RTL

Art Rooijakkers gaat vanaf 1 april aan de slag bij RTL. Hij tekent een driejarig contract en wordt ingezet op zowel studio- als locatieprogramma’s. Rooijakkers zal niet alleen te zien zijn bij de tv-zenders van RTL, maar ook op digitale platformen als Videoland. Hij gaat bovendien eigen programma’s ontwikkelen.

Erland Galjaard, programmadirecteur RTL: “Art is een gepassioneerde programmamaker die van alle markten thuis is. Hij heeft de creativiteit en inhoud om programma’s te maken die variëren van journalistiek tot entertainment. Daar komt bij dat hij niet bang is om zijn persoonlijkheid te laten zien, waardoor je als kijker echt wordt geraakt. Zijn kracht is om elk onderwerp met oprechte nieuwsgierigheid te benaderen en voor iedereen toegankelijk te maken. Art is typisch zo iemand die je de ruimte moet geven om niet alleen te presenteren, maar ook om programma’s te ontwikkelen. Die vrijheid heeft hij nodig en krijgt hij volop bij RTL.”

Rooijakkers: “Om het op zijn Brabants te zeggen: ik heb keiveel zin in het nieuwe avontuur bij RTL. Ik kijk terug op zeven mooie jaren bij AVROTROS, waar ik de omroep en de NPO heel dankbaar voor ben. Jaren waarin ik veel kansen heb gekregen, een paar keer goed op mijn bek ben gegaan, weer vrolijk ben opgestaan en ook successen heb gevierd. Nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk. Mooie programma’s presenteren, maken en bedenken voor RTL en ook rust voor mijn rechter wenkbrauw die ik na zeven seizoenen ‘Wie… is… de Mol’ zeggen amper nog uit een frons getrokken krijg. Door alle kansen bij RTL begon het te tintelen; nieuwe impuls, nieuwe energie, nieuwe kansen. Ik vind het spannend en kan niet wachten. Zoals ons pap zou zeggen: “Kom maar op nondedju!”.

Na de zomer van 2018 is Rooijakkers voor het eerst te zien bij RTL.

Bron: RTL/BM

Bericht delen