Amerikaanse versie A’dam – E.V.A. in de maak
donderdag 31 oktober 2019

Amerikaanse versie A’dam – E.V.A. in de maak

A’dam – E.V.A. is een Nederlandse dramaserie van de VARA, die te zien was vanaf maart 2011. De Amerikaanse zender NBC gaat een nieuwe versie van de serie maken. Robert Alberdingk Thijm was de schrijver van de Nederlandse versie, die werd geproduceerd door Flinck Film. Norbert ter Hall verzorgde de regie. Teun Luijkx en Eva van de Wijdeven speelden de hoofdrollen.

Twee jaar geleden was concurrent FOX al van plan om een Amerikaanse versie van de dramaserie te laten produceren, maar dat project kwam nooit van de grond. NBC heeft het nu wel opgepakt.

A’dam – E.V.A. gaat over de turbulente liefdesgeschiedenis tussen de in Amsterdam geboren en getogen Eva van Amstel en haar nieuwe buurman, de jonge Zeeuwse gemeenteambtenaar Adam de Heer. In de serie speelt de stad Amsterdam de verbindende rol als stille getuige van talloze ingrijpende, ontroerende en hilarische gebeurtenissen. Elke aflevering kruisen de paden van Adam en Eva die van onbekende stadsgenoten en grijpen hun levens, vaak onbedoeld en onomkeerbaar, in elkaar. Zo geeft elke aflevering nieuwe, originele inkijkjes in andere subculturen van de stad.

NBC komt dus binnenkort met een nieuwe serie op basis van dit concept. Producenten zijn Rob Golenberg, Alon Aranya en Universal TV. Volgens Deadline wordt de nieuwe serie geschreven door Mike Daniels, die eerder de serie The Village bedacht en aan scripts voor series als Sons of Anarchy en The Vampire Diaries werkte. De serie gaat in de Verenigde Staten Adam & Eva heten. NBC heeft nog niet gemeld wanneer de serie te bekijken is.

Bron: BM

Bericht delen