Dinsdag 16 januari 2018

Absolutely Independent mogelijk failliet

Het Nederlandse tv-distributiebedrijf Absolutely Independent, dat bijna twintig jaar geleden is opgericht door media-onderneemster Patty Geneste, dreigt ten onder te gaan. Dat heeft vaksite TBI Vision gemeld. Absolutely Independent is een bedrijf dat wereldwijd programma’s van vooral Nederlandse producenten distribueert.

Het Scandinavische Nordic World nam in 2014 een meerderheidsbelang in het Nederlandse bedrijf. Het zag zich nu genoodzaakt het faillissement aan te vragen, zo heeft het laten weten. Grootste successen van het bedrijf zijn Spoorloos, The Phone, The Exit List en Het Familiediner.

Geneste verliet Absolutely Independent in november 2014, slechts een maand nadat de deal volledig rond was. Ze verschilde met de nieuwe eigenaren van mening over de toekomst van het bedrijf.

Geneste zegt donderdag tegen De Telegraaf: “De overname was niet om het personeel of een strategische fit. Het lijkt erop dat het puur was om contracten in handen te krijgen, om omzetstromen te scoren”. Toen Absolutely Independent vorig jaar werd overgenomen was het nog een winstgevende onderneming.

Ze heeft een rechtszaak aangespannen bij de rechtbank van Oslo. Nu willen de Noren de Amsterdamse firma failliet laten verklaren, volgens Geneste “een wanhopige actie om onder de claim uit te komen.”

Woensdag twitterde ze een spreuk: ‘Darkness cannot drive out darkness, only light can do that. Hate cannot drive out hate, only love can do that.’

Bron: TBI Vision/Mediacourant/Telegraaf/Broadcast Magazine

Bericht delen