Dinsdag 16 januari 2018

Radioprogramma 4 Het Leven eert overledenen

Kranten en tijdschriften doen het al jaren, maar ook Radio 1 krijgt een In Memoriam: het NCRV-programma 4 Het Leven. In dit experimentele radioprogramma staan vier bijzondere levens van onlangs overleden mensen centraal. In het kader van Het Radiolab, een proeftuin voor nieuwe programma’s, is 4 Het Leven drie keer te horen. De presentatie is in handen van Ghislaine Plag.

In vier verschillende radio-vormen (een vertelling, een gesprek, een profiel en een gedicht) laat 4 Het Leven horen hoe bijzonder het leven van deze mensen was. Met de anekdotes en verhalen van mensen die hen goed gekend hebben. Om ervan te leren en om het leven te vieren.

In de eerste uitzending staan de vier overledenen centraal: Jan Fokke Agema, ook wel ‘Mister Deltawerken’ genoemd. Jan van Waveren, de man die de kamermuziek in Nederland groot heeft gemaakt. Topcrimineel Stanley Hillis, die in februari van dit jaar door zijn criminele vrienden werd omgebracht. En actrice Elizabeth Taylor.

Peter Brusse maakt deel uit van de redactie. Brusse is de nestor van de Nederlandse necrologie. Sinds jaar en dag schrijft hij in de Volkskrant en Vrij Nederland een literair-journalistieke necrologie. Elke uitzending draagt hij één van zijn necrologieën voor. Gerrit Komrij maakt een aantal gedichten die hij zelf voordraagt.

Bron: NCRV/Broadcast Magazine

Bericht delen