Nieuwe radiostudio voor NPO Sterren NL
vrijdag 12 november 2021

Nieuwe radiostudio voor NPO Sterren NL

NPO Sterren NL Radio heeft een nieuwe studio in gebruik genomen. De Nederlandstalige muziekzender heeft een nieuwe dj-tafel en mengtafel die helemaal is afgestemd op de gebruiker. Zo is de studio nu ook beter geschikt voor het opnemen van podcasts. Natuurlijk blijft het Sterren NL Café onderdeel van de nieuwe radiostudio.

Met de oplevering van de radiostudio zijn twee werkplekken gemaakt voor het optimaal produceren van live-uitzendingen, voicetracks en podcastopnames. Uit een inventarisatie van de makers is een wensenlijst voortgekomen die als leidraad diende bij de verbouwing van de radiostudio. Zo zijn de werkplekken met vertrouwde functionaliteiten en uniform ingericht waardoor ze ook geschikt zijn als uitwijkmogelijkheid bij calamiteiten.

Joost Strootman, bij AVROTROS eindredacteur van NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 5 en NPO Sterren NL, is blij: “De nieuwe studio van NPO Sterren NL geeft ons nog meer mogelijkheden om de grote groep liefhebbers van Nederlandstalige muziek 24/7 te bedienen. Tegelijkertijd bieden we alle makers binnen AVROTROS de perfecte plek om hun podcast op te nemen en te produceren.”

De nieuwe radiostudio van NPO Sterren NL is tot stand gekomen in samenwerking met DigiNet, Music & Images, Media Utilities en Red Bee.

Bron: AVROTROS/BM
Foto: Lars Lourenco/AVROTROS

Bericht delen